1400 g
blandfärs 1 tsk salt 2 krm svartpeppar nymald 1 st ägg 2 msk potatismjöl 1.5 dl mjölk 1 tsk timjan 75 g fetaost 8 skiva bacon Till servering: klyftpotatis sallad Ugn: 225° Det här behövs till 4 port:Krydda färsen med salt och peppar. Blanda ner ägg, potatismjöl, mjölk, timjan och smulad fetaost.
1 Forma
färsen till 8 biffar, ca 2 cm tjocka. Linda en baconskiva runt varje biff. 3. Lägg biffarna på ett smort ugnssäkert fat och stek mitt i ugnen i 20–25 minuter. Servera med klyftpotatis och sallad.
Skär osten i tärningar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 300 g fetaost. Baka i ugn i 15 minuter. Lägg upp osten på ett fat och ringla över honung och olja
Dela filodegsarken på mitten och lägg på varandra, pensla med smör mellan varje ark. Lägg fetaosten på mitten och vik filodegen så att den täcker osten
Smördeg på rulleKetchup i i bottenFetaost smulad över ketchupen Oregano strös överRulla ihop och skär i 1,5 cm tjocka bitarTryck till dem lite200 gr i ugnen ca 15 minuterLåt dem svalna på galler Servera till en drink eller lite bubblor
Blanda med pastan. Riv över fetaost och gratinera i ugnen. Bryn köttfärsen och blanda med lökarna, oregano, salt , peppar, ketchup och 100 gr fetaost i tärningar. 200 gr fetaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.