4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Stek sedan grönkål och bacon. Supergod varm sallad med lite höstfeeling från kantarellerna. Jag brukar lägga de stekta baconen på lite hushållspapper för att få bort en del av fettet, det känns lite fräschare då
Och så lite knaperstekt bacon strösslat över alltsammans… Vad gör man inte för att charma sin man. Just för dagen är vädret snarare soppväder än salladsväder, men annars är det ju faktiskt säsong för sallad nu när utetemperaturen stigit några grader även omkring middagstid
Kontrasten mellan det knapriga baconet. baconet är klart blanda i resten och servera. 100g kalkon bacon. kalkon bacon i ca 10 minuter på högvärme tills det har blivit knaprigt
I den här har jag använt varm potatis, bacon och linser. Sallad kan faktiskt passa ganska bra även när det är lite kallare om man gör den med lite ljumna ingredienser och använder ingredienser som är någorlunda i säsong
Bred ut bacon på smörpappersklädd plåt. Lägg upp salladen med den färdiga salladsmixen i botten. Låt gärna valnötterna steka med kycklingen eller baconet (stek dem annars i smör i panna på spisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.