I måndags åt vi denna goda kycklingtacopaj, älskar smaken på fyllningen och älskar pajskalet. Blanda ihop mjöl, salt, bakpulver, margarin och mjölk till en pajdeg
Ett matminne som jag har från min barndom är varma tunnbrödsrullar fyllda med skinka och purjolök. Jag tog med mig den maträtten in i mitt eget kök när jag flyttade hemifrån och jag åt det ganska ofta tills jag började äta LCHF-kost
Kokt potatis, svärmors lingonsylt och en gräddig sås är de tillbehör jag vill ha till min pudding. Kände mig så duktig och vuxen när jag ställde fram min pudding på matbordet
Strimla kycklingen ochbaconen. Lägg dessutom till lite bacon så har man en fullträff. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Skär kycklingfilén i strimlor ochbaconen i bitar. Strimla paprikorna i bitar och bryn paprika och purjolöken en stund med champinjonerna utan att det tar färg
I det här fallet blev det fräst broccoli och knaperstekt bacon. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Lägg bacontärningarna i en torr och kall stekpanna. Koka upp mjölk, smör och salt på medelstark värme. Rör ner det i den färdigkokta makaronkastrullen ihop med baconoch stekflottet
Strimla baconoch stek tillsammans med hackad lök. Blanda med pastan och broccolin och lägg i en form. Vispa ihop mjölk, ägg, ost, salt och peppar, och häll i formen
Jag tycker att en äggröra ska vara krämig, lätt saltad och serveras med knaperstekta bacon. Det var länge sen jag gjorde äggröra och har tydligen glömt bort hur fort det går
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.