Och ska jag äta den, så måste den vara ordentligt stekt eller ugnsstekt. Så hemma hos oss blir den ordentligt stekt och serverad till stuvade makaroner, eller ugnsbakad
Skala potatisen och skär i bitar. Skär falukorven och purjolök i bitar. Tillsätt 1 krm salt och buljontärningen. När potatisen kokat i 10 minuter, tillsätt falukorv, purjolök, tomatpuré, örtsalt och persilja (alternativt dill)
Skölj och strimla purjolöken. Fräs purjo och falukorv i margarin eller smör i en traktörpanna. Tillsätt grönsaksbuljong, grädde, fransk senap och hackade färska örter t ex basilika, oregano eller persilja
Gör dubbel sats sås och ha hälften vid sidan om, byt ut falukorv mot skivad corned beef (konserv), eller skivor av kokt mört nötkött, eller skivor av försvarets "köttkonserv" om du är lycklig ägare till en dylik konserv
Skala och skär potatis och falukorv i stavar. Strimla och hacka hela purjolöken, även det gröna. Smörj en ugnsform och lägg i hälften av potatisstavarna
Smöra en ugnsfast form och varva korvskivorna med den hackade löken, häll slutligen över såsblandningen och gratinera mitt i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Tag ut formen och skär Mozzarellan i skivor och lägg dem över blandningen, gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills osten har smält
Skiva falukorven och fördela i en ugnsform, skiva löken och lägg ovanpå. Blanda creme fraich, grädde, sambal oelek, tomatpuré och vitlökspulver i en bunke
Skär champinjonerna i skivor och fräs dem i lite smör/olja i en panna. Kärna ur chilin och hacka den i stavar och lägg i pannan tillsammans med svampen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.