Igår kväll var jag och David på Bosön för att träffa Pernilla, en av medlemmarna i Team Proteinbutikens utvecklingteam, för att hjälpa henne lite med en krånglande axel samt poseringsträning
Normalt sett brukar jag mala allt kött själv men av någon anledning fick jag idag köttet malt av Saluhallen vilket faktiskt inte är så dumt som omväxling
Dock kan man bränna på en rejäl skiva ryggbiff på allra hösta värmen men ändå få en saftig köttbit så hur exakt logiken är vågar jag inte riktigt ge mig in på
3 vitlöksklyftor. 2-3 dl vatten. Högreven som jag hade varit och införskaffat hos min köttlangare Frölunda lilla Saluhall kastades upp på skärbrädan och fick genomgå en smärre putsning från bindväv och fett innan den skars ned i kuber i storlek omkring 3 cm. 3 vitlöksklyftor 400 g krossade tomater (burk). 2-3 dl vatten
Barnkalas på lördag och vuxenkalas på söndag, pust. Ja, vad gjorde vi med dom nyfångade makrillarna. Jo, vi körde på ett säkert kort och la dom i stekpannan
Dock kan man bränna på en rejäl skiva ryggbiff på allra hösta värmen men ändå få en saftig köttbit så hur exakt logiken är vågar jag inte riktigt ge mig in på
ex köttfärs och potatis. Sån mat som man tar den där extra portionen av, som man egentligen inte alls behövde ta, som göra så att man knappast kan resa sej från stolen sedan
2 flaskor julmust, à 33 cl eller motsvarande mängd julmust från en större flaska. Värm musten till 37 C och häll den i bunken. Täck dem med en bakduk och låt dem jäsa i ca 30 minuter. 2 flaskor julmust, 33 cl eller motsvarande mängd julmust från en större flaska
Här går det finfint att experimentera, ta riven ost och en skvätt av pesto eller ajvar. 3 tomater. Späd med ca 5 dl vatten, tillsätt gurka, spansk peppar och mixa allt grovt. 300 g riven ost med mycket smak. 3 tomater 1 gurka 1 röd lök. 300 g riven ost med mycket smak
Som tar ganska fett mkt med tid och är i en enorm expansionsfas. Fast aaaaaningen mer växtbaserade då. Medan du fixar risotton sätter du på en stekpanna på hög värme
Mixa sedan färskosten, fårosten och peston. liksom lite extra ost om man nu känner för det så gör gärna lite mer än i receptet ovan så blir det gott att dippa brödet i
3 dl rågkross. 3 dl kokande vatten. Häll i det kalla vattnet och kolla så att temperaturen inte är högre än 37 C (låt den stå och svalna tills den blir 37 C om den är för varm). blir 2 limpor 3 dl rågkross. 3 dl kokande vatten
2 egg2 dl sukker100 gram smør2 dl hvetemel1 ts vaniljesukker eller 1 spiseskje vaniljeekstrakt3-4 spiseskjeer mørk bakekakaoSlik gjør du. Fordel deigen i formene - gjerne med en isskje, ca 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen i 10-13 minutter
Låt vila i kyl ca 30 minuter. Den sedvanliga nystartskänslan som brukar infinna sig en måndag naggades i kanten redan klockan halv sju i morse då jag med förskräckelse insåg att jag försovit mig med en hel timme
Den som råkar vara på plats (ofast min syster enär hon bor där) får kallt räkna med att checka in en extra resväska fylld med julgott på flyget till Sverige, annars kommer resten av familjen giva den tomhänta på moppo
Jag och David åker till Gävle på lördag och vi ska bara njuta av att vara lediga, träna mycket (ska bland annat köra backintervaller i ett grustag som ligger i närheten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.