I går kom vintern till Linköping snöslask och en kall vind. Vad passar då bättre att äta en soppa. Zuppa di verze con fagioli är det italienska namnet på den här soppan
Den här bönsoppan med sriracha blev mycket godare än vad jag trodde den skulle bli. Jag vet inte riktigt varför som jag var tveksam till om den skulle bli god eller inte, kanske för att den innehåller så få och enkla ingredienser och att jag inte är van vid att mixa bönsoppor
Lisa Förare Winbladhs fantastiska bönsoppa bjuder på värme med chilistyrka, härlig mustighet, superfin konsistens på de svarta bönorna och dramatisk färg
Tärna morötterna och finhacka chilin. Hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan några minuter. Tillsätt morötter, bönor, chili, finkrossade tomater, pressad apelsin, och kryddor
Precis så är den här Sicilianska bönsoppan. Siciliansk bönsoppa. Soppa – så enkelt att göra, mättar bra med fina ingredienser och smakar ännu bättre ju längre den får stå
Sätt ugnen på 225°. Rosta brödtärningarna i 8 minuter. Vänd efter halva tiden. Värm olivolja i en tjockbottnad kastrull, lägg i röd- och vitlökshacket och tillsätt salviabladen
Mättande bönsoppa rik på protein, mineraler och vitaminer är perfekt som förrätt eller en hel måltid tillsammans med skivad avocado och gott hembakat bröd till
Jag är väldigt förtjust i soppa och gör det gärna åtminstone en gång i veckan. Dock har jag så smått, i alla fall för tillfället, tröttnat på mixade grönsaks/rotsakssoppor som morotssoppa, potatissoppa, tomstsoppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.