1 burk
kidneybönor, 400 g (240 gram kokta bönor om du kokar själv)
11
rödlök
12
vitlöksklyftor
14 msk
olivolja
1 ca
4 dl hackade tomater (eller 1 burk krossade)
10,5 tsk
sambal oelek eller 2 krm chiliflakes
12 krm
salt
11 krm
svartpeppar
12 msk
vinäger, röd eller vit
10,5 tsk
socker
11 dl
hackad bladpersiljaSkölj bönorna och låt rinna av. Eller koka egna bönor enligt paket. Skala och hacka lök samt skala och pressa vitlök i en panna. Tillsätt olivolja och fräs i några minuter. Blanda i tomater och chili som sambal oelek eller chiliflakes. Låt koka i ca 5 minuter. Hacka persilja. Blanda ner bönor och koka upp. Salta, peppra och tillsätt vinäger samt socker. Blanda ner persiljan och servera varm eller låt kallna (förvara i kylen) och servera senare.
Salladslök, tomat, chili, lime och koriander är en underbar kombination som man kan göra mycket av. En favorit är att blanda det med lite mango och bönor och göra det till en smarrig salsa
Skölj bönorna i kallt vatten och låt dom rinna av ordentligt. Hacka lök, paprika och vitlök. Blanda samman alla ingredienser, servera till tacos 1 burk kidneybönor
Gör så här. Skölj bönorna om de är på burk. Skär tomat, paprika och rödlök i små bitar. Finhacka chilin. Lägg alla ingredienser i en skål och pressa i citron och häll i olivolja
Svart bönsalsa med papaya och mango. Svart bönsalsa med papaya och mango. I samarbete med Cono Sur vineyards & winery är jag inbjuden att delta i en recepttävling
Bönsalsa. Bönsalsa. Snabbfixad lunch när det ekar tomt i kylskåpet. Det är sällan jag äter tonfisk men när jag gör det förvånas jag över hur gott det kan vara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.