Vad skulle jag då hitta på till den gravade laxen, som redan låg där och väntade på tallriken. Jag föreställer mig att den också är jättegod till varmrökt lax, laxpaté eller annan fisk
Finhacka rödlöken ochtillsätt den. Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Vi hade grillade kycklingdelar när vi åt såsen första gången, men sedan dess har vi haft den till både lax, räkor och grillat lamm och den har passat precis lika bra där
Så där ja, då är vi på banan igen, Håkan är tillbaka bakom köttdisken på jobbet medan Anki har ledigt ytterliggare en vecka, en vecka som hon startade med en anings feber och ett fasligt "brockande" (hostande)
-) men den här rätten blev jättegod och enkel att tillaga. Salta och peppra fisken. Blanda ihop grädde och philadelpiaosten i en skål, krydda med hackad basilika och lite salt och peppar
Tillsätt rivet skal och saft från lime tillsammans med vinet. Måndag innebär tidigt i säng och jag har redan börjat längta, ärligt talat har jag längtat hela da'n tills det är sängdags
Klassisk krabbsåsHovmästarsås, gravlaxsås, krabbsås – kärt barn har många namn. Rhode IslandsåsTore Wretmans klassiker är perfekt till naturella räkor, havskräftor och hummer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.