Jag gjorde en vanlig vit sås på smör och mjöl, som en béchamelsås, som jag hade både mjölk och matlagningsgrädde i tillsammans med salt och peppar ovanpå min stekta vitkål
Jag lade för länge sedan ut ett recept på potatisplättar fyllda med fetaost och rödlök, ett supergott tillbehör till ex kyckling, fisk eller en köttbit och smakkombinationen i dessa potatisplättar tänkte jag skulle passa även i mina bönbiffar
Av den anledningen har vi börjat experimentera mer med baljväxter. Efter att ha kikat runt på några olika recept för inspiration skapade jag detta receptet på veganska bönbiffar
Vi skapade denna syrlig linssalladmed massor av fibrer, protein, läckra grönsaker med ett högt innehåll av den viktiga mineralen järn, som många av oss får i sig för lite i vår dagliga kost
Strimla squashen med en spirelli. Smaka av med salt och peppar. Älskar du vegetarisk mat. Då ska du hålla utkik på Nicklas Kokbok för om någon dag kommer jag ett berätta om ett projekt jag är involverad i
Salsan smaksattes med mynta och ingefära så den fick en härligt frisk smak som passade kanoners till bönbiffarna, ingefäran var färsk medan myntan var torkad
Jag serverade dem sedan med rösti, champinjonsås, grönsaker och en klick vinbärsgelé. I förra inlägget skrev jag om mina goda bönbiffar (se här) och nämnde att
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.