Nästan varenda ingrediens är dessutom näringsspäckad till tusen och kan räknas som riktig superfood. Avokado, spenat, koriander, tomat, vitlök, lime, chili osv… En mättande och fräsch middagssallad baserad på smakerna i både salsa och guacamole – som vi ju vet redan är det perfekta paret och som ändå alltid gifter sig i munnen… Lika bra att bland ihop dom i en och samma sallad på en gång
Skiva halloumin i tunna skivor och stek på hög värme i rikligt med olivolja. Skär tomater, gurka och avokado i önskad storlek och sprid ut på ett stort fat tillsammans med oliver, rucola, bönor och halloumi
Letar du efter något super enkelt och snabbt till middag. Vi skapade denna syrlig linssallad med massor av fibrer, protein, läckra grönsaker med ett högt innehåll av den viktiga mineralen järn, som många av oss får i sig för lite i vår dagliga kost
Skölj dem ordentligt i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Skala och riv vitlöken. Dela, krama ur kärnorna och skär tomatköttet i fina tärningar
4 1 förp kokta linser (à 400 g) 1 vitlöksklyfta 2 tomater 4 salladslökar 1/2 - 1 tsk sambal oelek 250 g blomkålsris saft från 1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft) 1 msk riven ingefära 1 msk olivolja salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Utan att kolla något särskilt recept (eller snarare med hjälp av otaliga recept och salladsmonteringar genom åren i bakhuvudet) tog jag ingredienser som fanns inom räckhåll
Så står man där på morgonen och inser att man åter igen glöm att fixa lunchlåda. Och jag var verkligen inte sugen på något av det som fanns i frysen heller
Det här receptet är inspirerat av södra Frankrike och Provence med oliver, örter och mustiga smaker. Koka linserna, hacka grönsakerna, stek dem och rör sen ner linserna
Den här Marocko-möter-Frankrike-och-kanske-Grekland-salladen kan serveras som egenrätt (vegan) eller toppad med getost, fetaost eller med grillad kyckling eller lamm
Jag älskar linser, dessa är de finaste och godaste linserna som har otroligt fin smak. Sältan från fetaosten och det friska från paprikan blir perfekt till linserna och till syran från vinägern och senapen
och jag verkar ha en förkärlek för att smaksätta den med apelsin. Enkelt serverad med en god sallad med rödbetor, haricotes vertes och lite fårost i en vinegrette med lite fårost till
Som tur är så krävde dagens recepttips inte några egenodlade ingredienser för då hade vi aldrig fått njuta av denna ljuvligt goda och friska linssallad, en smakupplevelse vi inte skulle vilja vara utan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.