Kaninen som dykt med huvudet ner i jorden är en chokladig upplevelse med en botten av chokladpudding blandat med grädde, eller, om du vill, gör en chokladmousse
Värm ugnen till 175º. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på strö bröd. Första lagret. Blanda mjöl, smör och pekannötter (spara lite nötter till garnering)
Själva kolasmeten är faktiskt bara gjord på dadlar och det är helt otroligt att den kan få den där kolakonsistensen och smaken utan en gnutta socker, nästan bättre än originalet och farligt god
Tanken är att receptet på mjölpåsen ska duga fint, men att det kanske går att förbättra lite grand, utan att för den delen behöva jäsa över natten med surdeg och specialkanel
Denna presenteras i boken Ät bättre och lev längre med sirtmat av Aidan Goggins och Glen Matten. Vi är många som har som mål att må bättre, kanske gå ner i vikt, bli mer energisk
Jag har varit hemma med Milia idag som är hängig och hostar värre än en storrökare. Vi har en bred trappa som man kan kliva ut på direkt i från både vårt kök och vår matplats med utsikt över skogen
En macka med ost och marmelad, eller med nutella. ( jag brukar mixa ägg och keso först) Platta ut brödet till önskad storlek på en plåt med bakplåtspapper
Hela familjen åt och var nöjda med en egengjord sylt på chiafrön och tinade lingon. Jag gav mig på en riktig paleovariant mot tidigare försök då jag mer varit noga med att få den mjölk och glutenfri med hjälp av havremjöl, rismjöl, havredryck etc
Lätt med viss prestationsångest efter att ha ätit ett antal pizzor i Italien i trakterna där man tittar på en lokal karta och känner igen ortsnamn från vilken pizzameny som helst
Idag försökte jag bättra mig med maten. Serverade de med vispad grädde och färska jordgubbar. ) och jag hade kunnat vänta ytterligare en stund med lunchen
Skåra bröden på diagonalen med vass kniv. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Detta brödet åt vi när Josse fyllde år i nov och jag lovade att jag skulle ge er receptet men har helt glömt bort det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.