Inlägget Bästavarmachokladen i vinter dök först upp på A Big Heart & Soul - Jessica Clarén. Varma inombords men rätt iskalla ändå – så gjorde jag varm choklad
Jag har lite majsstärkelse i min varma choklad för att göra den lite krämigare i konsistensen. 4 portioner varm choklad 3/4 dl kakao 1 dl socker (minska eller öka mängd efter smak) 1 msk vaniljsocker 0,5 tsk salt 1 msk majsstärkelse (maizena, gör chokladen krämig) 1 dl vatten 1 liter mjölk Förslag på topping
Tillsätt choklad under omrörning tills chokladen har smält. För många är det sportlov och framöver hoppas vi på fina soliga dagar… Kallt brukar det även vara denna årstid så varm chokladdryck är ju gott och värmande
· Finhacka chokladen. Sänk sedan värmen och tillsätt chokladen. Sådan kan vara svårt att hitta i Sverige, så för att chokladen ska få den rätta smaken använder jag mig av hälften 70-procentig choklad och hälften 85-procentig
Här om dagen testade jag att göra en koksgröt, men den föll mig inte riktigt i smaken. De som tycker om kombinationen av äggröra och kokos kan nog tycka om den
Vispa ner rom och muscovadosocker och häll upp i varma glas. Värm mjölken i en kastrull och bryt sönder chokladen i bitar och smält den i den heta mjölken
Man kan ju göra så mycket gott med Nutella (som min Nutella cheesecake till exempel) men jag tror att många inte tänker på att man även kan använda den för att göra världens godaste varm choklad
Grovhacka chokladen och strö den över frukten i formen. Strö över kokos och gratinera i ugnen tills chokladen smält och kokosen fått fin färg, cirka 10 minuter
Hej på er denna fredag. Härligt med fredag även om jag denna helg kommer mestadels vara själv då Viktor åkte iväg imorse på bortamatch och inte kommer hem förrän sent imorgon kväll
Helt klart världens bästa Chocolate Chip Cookies. Dessa godingar bakade jag alltså på tisdagkväll. Och nyss har jag bakat kladdkaka med, bakar nästan varje dag senaste tiden
Tillsätt chokladen. Fortsätt att röra om tills chokladen smält. En krämig, tjock och dekadent varm choklad typisk för norra Italien och även Slovenien (smakade på en först en kall och grå morgon i en liten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.