Bästa tomatsåsen med paprika & vitlök
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 tomater
  • 11 röd paprika
  • 11 gul paprika
  • 11 rödlök
  • 12 vitlöksklyftor
  • 1 olivolja
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 1 färsk basilika eller timjan
  • 1 endiveblad
  • 1 oliver
  • 1 färsk basilikaSätt ugnen på 200 grader.
  • 1 Skär tomat, paprika och rödlök i grova bitar/tärningar.
  • 1 Krossa vitlöken och fördela över grönsakerna.
  • 1 Ringla en skvätt olja över alltsammans.
  • 1 Baka grönsakerna i ugn i cirka 20–30 minuter eller tills de ser vackert mosiga och en aning rostade ut.
  • 1 Låt såsen svalna, mixa med stavmixer, precis så mycket att det blir såsigt, inte mer.
  • 1 Krydda såsen med salt, peppar och gärna riven färsk basilika eller timjan.
  • 1 Servera gärna som tilltugg på endiveblad och oliver. Toppa med färsk basilika.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.