Ta upp paprikorna ur tomatsåsen. Tillsätt fläskfärs, ris, ägg, salt, peppar, paprikapulver, persilja. Fyll paprikorna med färsblandningen (till ungefär 1 cm innanför kanten då fyllningen sväller under tillagningen). Lägg lock på och låt koka klart på medelhög värme (ca 50 min). Använd för att reda tomatsåsen och smaksätt sedan med socker(efter smak ca 2 msk). Gräddfil, färskt bröd (man doppar i) 8 medelstora vit paprika. 1 medelstor lök. 2 msk paprikapulver
Det blev så gott ändå med rena smaker från tomater, svamp och paprika. Fast strimlad och knaperstekt bacon som fick puttra med hela tiden var nog det som blev mest avgörande för den mustiga och lite rökiga smaken
salt & peppar. Hacka löken och vitlöken och fräs den på låg värme tills den mjuknat. Det här är receptet på vår tomatsås, spetsad medpaprika, den är precis så fräsch men samtidigt mustig som jag älskar
Blanda olivolja med pressad vitlök. Häll av kikärtorna och skölj med vatten. Byt till exempel ut det rökta paprikapulvret mot vitlökspulver, italiensk salladskrydda, chilipulver eller garam masala
De behöver inte bli färdigstekta eftersom de ska koka vidare i tomatsåsen. Köttbullrna blev jättegoda med sin pikanta smak av citronskalet, vitlöken och örterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.