Den bästa faktiskt. Jag lagade den här lasagnen, då för hundra år sedan när tidningen var ny. Jag blev riktigt glad när jag hittade receptet igen och jag blev ännu gladare igår när jag åt lasagnen igen
Men ska hemligheten fram så är det bechamelsåsen som gör susen till den perfekta lasagnen. Jag lägger dom dock i vatten ca 1 timme före jag ”monterar” ihop hela lasagnen
Så här gör du lasagnen. Jag delar med mig av receptet på en riktigt krämig och god lasagne. Vill man lyxa till det lite så kan man ersätta champinjonerna med färska kantareller och även tillsätta lite god rökt skinka i köttfärsröran
Min underbara paj, måste säga så själv. Den är oslagbar och otrolig god. Finns flera varianter på den HÄR, annars gjorde jag precis denna LCHF paj med kyckling, fetaost och paprika…
Till sist monterar du lasagnen i en smord ugnsform med att varva köttfärssås och aubergineskivor samt vispar samman creme fraiche, grädde och salt till en tjock kräm och häller detta över
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Tillsätt tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihop i 15 minuter
Lasagne är ju sååå gott och därför har jag gjort ett eget recept som är viktväktaranpassat. Lika god som "vanlig", eller så nära man bara kan komma i alla fall
Idag blev det lasagne hemma till alla barnens förtjusning. Det är en rätt som går hem hos dem flesta. För att få en krämig lasagne är det viktigt att du använder gott om bechamelsås
Så här gör du. 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader (eller enligt angivelser på lasagnepaketet). Hetta upp 2 msk olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter
Krämig och urgod köttfärs lasagne med bacon. Jag älskar att ha bacon i maten. Ger mera smak. Denna rätt är perfekt som lunch/middag och till lunch lådan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.