(5-6 personer) 1 kilo högrev el fransyska 1 1/2 hg bacon 1 morot 1 gul lök 1/2 flaska rött vin 1 msk tomatpuré 2 hg champinjoner 12 sharlottenlök 1 msk vetemjöl salt & peppar 3 vitlöksklyftor 1/2 tsk timjan 1 lagerblad smör & oljaSkär köttet i tärningar, strimla baconet och skär lök och morötter i ganska små bitar. /Boel (som fått receptet av Sus, som fått det av Carl Butler) 5-6 personer
Efter lite surfande på olika recept på Boeuf Bourgignon, så fastnade jag för ett recept, i det stora hela använde jag dom ingredienserna som receptet angav, men tog bort en del vin och ersatte det med vatten, och så hoppade jag över lite kryddor som jag tycker är sådär (tex lagerblad, vill ju inte göra en kallops)
Grytan serveras med potatispuré elller potatis- och palsternackspuré. Boeuf Bourgignon 4-6 portioner600 g högrev300 g rimmat sidfläsk6 schalottenlökar3 krossade vitlöksklyftor2 stora morötter2 msk torkad rosmarin1 näve färsk timjan2 hela nejlikor1 msk tomatpuré1/2 flaska rött vinen skvätt vattensmörAnvänd en grytaTärna köttet i tärningar på ca 2 kvadratcentimeterTärna sidfläsket i kvadratcentimeterstora bitarBryn köttet i smör i omgångar, ställ åt sidanBryn sidfläsket så att det blir knaprigt, ställ åt sidanSkala och dela schalottenlökarna i klyftorSkala och krossa vitlökenFräs löken och vitlöken i det kvarvarande fettet fyll på med mer fett om det behövsHäll på det röda vinet, örterna och nejlikan, låt koka upp och sjuda i 5 minuterHäll i kött (inklusive köttsaft), sidfläsk, morötter och tomatpuréFyll på med rött vin och eventuellt vatten tills köttet och grönsakerna täcks. 4-6 portioner
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Tillsätt tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihop i 15 minuter
Rensa och skär fiskarna till fina skinn- och benfria filéer. torskfilé, krav- eller msc-märkt. 1 tomater, förp passerade (400-500g). Fräs ytterligare 2-3 min under omrörning. 11 dl mussel- och fiskbuljong. 1-2 kg laxfilé, utan skinn och ben
Nagga pajskalet och förgrädda 10-15 min i 200 grader. ) gör man 3-4 satser deg (3 satser blir ett tunt skal och 4 satser lite tjockare) och dubbel sats av fyllningen
Här kommer den, den absolut godaste grytan som finns. Grundreceptet och bilden kommer från ICA buffe. Som vanligt gör jag en rejäl omgång när jag väl gör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.