Men, för tusentals år sedan bestod det söta i några funna blåbär ett äpple (som då var betydligt mindre sött än de vi äter idag) eller om vi hittade en skatt i form av honung
Skulle faktiskt vilja påstå att dom är godare än dom vanliga. När du väljer kokosolja välj gärna en med kokos smak, och komihåg att den inte ska stå i kylen då blir den för hård
Sannolikt inte de billigaste chokladbollarna i världen - och om de är goda eller inte är jag inte rätt kvinna att avgöra, men de som provsmakat har gjort tummen upp
Eller har vi några därute som nyårslovat sig att äta lite mindre sunt. Värm ugnen till grader. Pensla kycklingfiléerna med lite olivolja och krydda dem med salt och peppar, gärna lite dragon eller någon annan god örtkrydda också om du har
Julen ligger nu bakom oss, nyårsmiddagen är avklarad och det är åter vardag. Ett klassiskt nyårslöfte är att äta bättre och visst är början på ett nytt år en perfekt chans till just en sådan nystart
En del av er har säkert hört/sett att jag har vägrat baka med dadlar eftersom jag tycker att dom är så äckliga och jag därför inte finner någon poäng i att baka med dom eftersom resultatet inte kommer att bli något jag uppskattar
Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. 1hönsbuljongtärningar. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här
Det är så här jag tycker maten är som godast och får på köpet ett lågt GI. (Limen får en härlig söt smak när den grillas) Topparna kan du använda och pressa saften ur till salladen eller såsen
Skär bort roten på vitkålen skär ner huvudet i små tärningar. Lägg färs i en bunke och rör ihop med soja, anjovis,ägg grädde, buljong, sirap och kryddpeppar
Så framöver kommer jag rikta in mig och bloggen mer åt det hållet och verkligen botanisera bland allt härligt som finns här runt omkring oss i både skog, mark, sjö och hav
Gratinerat potatismos ser ju inte särskilt läckert ut. Så är det bara. Vilken tur då att det smakar så mycket bättre, för det är ju ändå viktigast om man skulle tvingas välja mellan utseende och smak
Makalöst gott, och dessutom en rätt som verkligen fungerar året om. Härom kvällen svängde min man ihop denna enkla pastarätt med inspiration från ett recept i Jamie's Italian
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.