Ta därefter av locket och grädda ytterligare till brödet blir fint kastanjebrunt. Vält eller lyft ut brödet på ett galler och låt svalna en timme innan du delar det
Ugn 200º. Blanda linfrö, vetekross, kruskakli, solrosfrön och rågmjöl i en kastrull. Tillsätt salt, ev brödkryddor och vatten och blanda till en lös gröt
nyttigt och gott mörkt surdegsbröd med frön iHär kommer några tips på hur du håller brödet fräscht. Jag brukar skiva och frysa in brödet så smakar det alltid nästan nybakat när det tinats
Hela min familj här hemma blev det också… Och jo jag vet, detta med bönor osv… att det inte är LCHF (som många fortfarande anser)… Då kan jag trösta med att jag bakade brödet och har även testat mitt blodsocker för att vara helt säker på att det inte höjer bs
Vi var bästa sortens gäng. Bästa Maria lärde oss att baka bröd snyggt och göra godaste pizzan. Ps. Ser ni den färdiga limpan längst ut med frön mest på toppen
Hej. Så var det tisdag. Det betyder veckans matsedel. ) Men först ett recept. Såhär på hösten är ju ofta rotfrukterna extra billiga, och förra veckan passade vi på att köpa hem lite av varje
Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott. Mamma hade fått receptet på sitt jobb och testade det ikväll… I like it
Det här brödet har jag bakat två gånger de senastetvå veckorna och det är så gott. Vill man inte ha hela frön i brödet går det säkert bra att finhacka pumpafrön och solrosfrön
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.