Smula ner jästen i havregrynsblandningen. Blanda samman 3 dl mjölk och havregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme. Blanda 3 dl mjölk med oljan och värm detta till 37 grader. 3 dl havregryn
Rör ner i smeten tillsammans med smält choklad och mjölk. Klä en form, 25x35 cm med bakplåtspapper. Smält chokladen över vattenbad och rör då och då så den inte blir för varm och hård
Blanda det medhavregryn och råsocker. Har du bär hemma, eller i trädgården, eller rentav i skogen, som du inte vet vad du ska göra med, men som du samtidigt är säker på att du inte vill låta gå till spillo
Bärrutorca 30 st200 g smör eller margarin6 dl socker4 ägg6 dl vetemjöl1 tsk vaniljsockerca 5 dl färska eller frysta bär, t ex hallon och blåbär50 g mandelspånLägg ett bakplåtspapper i en långpanna (ca 30 x 40 cm)
Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.