Bärkompott med snöägg
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g blandande bär ( ex tranbär, blåbär, björnbär, hallon och havtorn)
  • 12 msk socker
  • 13 äggvitor
  • 12 droppar citronsaft
  • 11,25 dl socker
  • 1 olja
  • 1500 g blandande bär ( ex tranbär, blåbär, björnbär, hallon och havtorn) 2 msk socker 3 äggvitor 2 droppar citronsaft 1,25 dl socker oljaKoka upp bären med 2 msk socker. Vispa 3 äggvitor till ett hårt skum och ha i två droppar citron och 1,25 dl socker som hälles i lite i taget. Olja in fyra kaffekoppar lätt och fyll med äggskummet till hälften. Micra en kopp i taget ca 20 sekunder. Snöäggen pöser upp men vänta med att ta ut dem tills de sjunkit ihop, efter cirka 10 sekunder. Låt äggen svalna innan de stjälps upp på bären som serveras i en glasskål. Äggen kan stå färdiga i kyl flera timmar innan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.