Att få en alldeles egen form till dessert är lite lyxigare. Nom, nom, nom säger jag. För visst är det så att att vit choklad ihop med bär/frukt är något av det godaste man kan få som efterrätt
Med lite smak av kola och choklad. I väntan på att jag ska våga borra i Stig Lindberg tallrikarna så har jag bakat lite så jag har något att fylla mitt kakfat med
Gårdagen startade ju, som ni såg igår, med mina Choklad & mandel proteinpannkakor. Efter lite jobb framför datorn åkte jag och David till gymmet och jag körde rumpa/baksida lår
Min mor fyller 47 år idag och det firades med hemmagjorda tapas (som tyvärr inte fångades på bild, vi var för hungriga hehe) och till efterrätt blev det en riktigt smarrig pannacotta
Physsalis, blåbär, björnbär använde jag, men ta vad du gillar mest. Väldigt gott, sött, men friskt från minten och chokladigt, med lite syra av dom färska bären
den här blev jag faktiskt lite nöjd med. Det är superduper enkelt och blir perfekt både som tårtfyllning men också som efterrätt med lite färska jordgubbar
lite hallon. Tårta - kokos, citron, bär, choklad, vanilj typ. 5) I skålen med äggvita har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså hälften av sötningen) och vispar vitt och fluffigt tills man kan vända skålen upp och ner. 6) I skålen med äggula har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså resten av sötningen) och vispar med samma visp (behövs ej sköjas eller så) tills äggulorna blir vita och en tjock krämliknande konsistens uppstår. 1) Mosa blåbären och tillsätt eventuellt lite sötning. 4) Lägg på ännu en tårtbotten och bre på de mosade blåbären (jag hade även på lite hallon för att det blev förlite blåbär). 5) I skålen med äggvita har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså hälften av sötningen) och vispar vitt och fluffigt tills man kan vända skålen upp och ner. 6) I skålen med äggula har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså resten av sötningen) och vispar med samma visp (behövs ej sköjas eller så) tills äggulorna blir vita och en tjock krämliknande konsistens uppstår
Jag har några olika recept på mugcake jag brukar använda, men förra helgen kände jag för att prova ha i lite chokladbitar i en utav mina vanliga mugcakes
Tillsätt lite röd karamellfärg för att färga smeten rosa. Börja med tårtbottnarna. Om du vill ha en hög kaka så gör du dubbel sats av grundrecept vaniljmuffins/tårtbotten
De intervjuade någon från 'kaffeeliten' om kaffe, på radion på jobbet i veckan. Smält mjölkchoklad, och rör i den ned lite kaffegranulat, samt ev ytteligare lite mortlade kaffebönor
För att få en tjockare botten som blir lite seg i mitten använder jag. Vi firade min dotters 20-års dag lite i förväg för hon ska åka iväg på en långresa och är inte hemma när hon fyller år. 1 liter grädde. 1 liter grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.