6-8 bufféportioner 1 rund rumsvarm brieost (à 500 g) 5 färska fikon 1 1/2 dl blandade rostade nötter (t ex. hassel-, pekan-, para- och macadamianötter) 2 msk lönnsirap 1/2 tsk flingsalt Till servering plockad timjan kex eller bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Ugnbakad brie handlar det om, här toppad med sirapsnötter och salt. Igår kväll hade jag ett härligt tjejgäng på besök – god plockmat, lite vin och en massa prat och skratt
Förutom vår standard quiche lorraine, som Axel prompt ska ha, så bjöds det också på en paj fylld med brieost, salami och tomater hämtat från bloggen Matplatsen
Toppa med valfria färska bär Gluten- och sockerfri chokladtårta med färska bär. Bär till garnering tar man vad man har tillgång till, men det går även bra att använda sig av olika frukter istället
Lägg osten i en ugnsform med kanter och skiva eller halvera tomaterna och lägg på osten och gratinera i 10-12 min. Fräs nötterna med smöret i en stekpanna på medelvärme i ca 5 min och rör om hela tiden, ringla över honungen och fortsätt fräsa några minuter. Ta ut osten och lägg på 4 tallrikar, fördela honungsnötterna och ringla över ytterligare lite honung samt strö till sist över flingsalt och den hackade basilikan. 500 g brieost
Slå upp bär. citronsaften tillsammans med skal och socker. färska bär. äggulor och grädde samman. varma citronsaften i kastrullen med äggulor och grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.