Skölj bär/frukt. Skär frukten i bitar. Riv mandelmassan och blanda den med smör, muscovadorörsocker och salt. Rör i äggen, ett i sänder. Blanda de båda mjölsorterna, bakpulvret och vaniljsockret och rör in i smeten. Tillsätt mandel och bär eller fruktbitar. Häll upp i formar. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 20-30 minuter, ta ut efter 20 minuter och känn på muffinsen med en sticka. Dofta över lite florsocker vid serveringen. Garnera eventuellt med lite bär.
Jag river alltid mandelmassan och blandar den med lite grädde. Jag blandade bara ihop allt med en elvisp, men man kan köra i mixer om man vill ha den lite fastare och mindre kornig
Mixa mandlarna fint med mixern. Skålla och skala mandeln. Tillsätt socker och se till att allt mixas. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet
Mixa med mixerstaven till en massa (den blir lite grynig, precis som vanlig mandelmassa). s hemsida, som visade ett recept på "mandelmassa" gjord av solrosfrön
Tryffeln kan med fördel ligga i kylen en stund för att bli mer lättarbetad. Mandelmassa. Låt gärna marsipanen ligga i kylen en stund så blir den lättare att arbeta med
Jag gillar den lite mer ruffliga stilen så jag kör med skalet på. Mandel&nötfri mandelmassa,. Jag gillar den lite mer ruffliga stilen så jag kör med skalet på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.