På turkiska heter bullarna Acma, blev svårt att översätta eller hitta rätta ordetmen börek/burek blev det närmaste ordet jag kunde komma på.Bullarna är utan fyllning.Du behöver
6 Häll kvarvarande vätska över böreken. Ingredienser, 6 personer3 st yufka (filodeg finns i butiker med utländsk sortiment)1 lök2 knippen spenat200 gr fetaost3 st ägg5 dl mjölk1 dl olivoljaSalt, pepparGör så här1 Hacka löken i tärningar
Barnen var sugna på börek häromdagen så vi gjorde det. Börek är godast om man äter de färska. Börek. Lägg böreken i den varma oljan och stek på varje sida tills de är gyllenbruna
Börek,. Gul börek,. Börek med fetaost & persilja. 1 långpanna, ca 25st1 pkt yufka (stora ark)600g fetaost1 knippe bladpersilja5 ägg5 dl mjölk1 dl olivolja 1 tsk salt Vispa ihop ägg, mjölk, olja och salt
salt/peppar. Idag åt vi årets första nässelrätt - börek. salt/peppar. Börek är ursprungligen en turkisk rätt som görs av s k filodeg (lika frasigt som smördeg men utan fett)
1 färsk filodeg på rulle 1 gul lök 150 g fetaost 400 g fryst spenat, tinad och avrunnen 2 msk ev sumak 1 ägg 4 msk sesamfrön (svarta och vita) salt peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.