Bönbiffar med krämig avokadosallad
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Vegetariska bönbiffar 6 stycken, 3-4 port 2 burkar á 400 g svarta bönor
  • 2 dl havregryn
  • ½ dl salta jordnötter
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 tsk sambal oelek
  • ½ tsk mald koriander
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 lime, rivet skal från hela och saft från halva
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl vetemjöl
  • Spola av bönorna i en sil med kallt vatten och låt dom rinna av.
  • Grovhacka havregryn och nötter i en mixer.
  • Mixa 1/4 av bönorna tillsammans med lök, sambal, koriander, spiskummin, limeskal och juice och olja i en matberedare tills det blir en smet.
  • Häll i resten av bönorna och fortsätt mixa en kort stund tills de är grovt hackade.
  • Forma smeten till 6 biffar Strö ut mjölet och vänd biffarna runt om i mjölet, låt dom vila i kylen ca 1 timme..
  • Stek biffarna runt om i olja och smör tills de fått fin färg och är genomvarma.
  • Servera med valfritt tillbehör, en kall sås eller en krämig salsa är gott till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.