1 salt
och pepparKoka upp cirka 1 dl vatten med 2 chipotles i en liten såskastrull. Låt sjuda sakta i cirka 30 minuter under lock. Dra bort kvisten och mixa vattnet och chipotlen till en slät puré. Låt svalna. Gröp ur avokado och mosa med en gaffel. Pressa vitlöksklyftan och blanda med avokadon och yoghurten. Vänd ner chipotlepastan och smaka av med salt och peppar.
Smaka av med salt. Rör ihop majonäs och chipotlepaste. 1 msk chipotlepaste. 1 msk chipotlepaste. Vill du ha receptet på en god dressing/sås som passar bra till tex grillat, så kommer det här
Mixa sedan ner resterande ingredienser, men när det kommer till chipotle kryddan tänk på att börja med bara ett krm först, smaka av och om det känns ok tillsätt mer
Avokadoyoghurt har jag lagt upp recept på förut. Jag har även med en variant på receptet i boken Sju steg till ett friskar jag utan gluten, mjölk och socker
Lägg över den i en skål och stek lök och vitlök på medelvärme i samma gryta tills löken är mjuk Tillsätt chilipulver till löken och stek några minuter till
Färsk kycklingfilé med smak av rökig chipotle och glaze. Jag gjorde som receptet men dekorerade enbart med koriander, eftersom jag inte är så förtjust i för mycket smak av korinder
Underbart god rätt, gjorde min "vanliga" gryta fast medchipotle så det blev en god rökig smak och till det en limesallad med sambal oelek, lime, tomat, gurka och salladslök
Mezze Maniche med fläskfilé, chipotle och rostade valnötter. Den här pastarätten är en krämig historia med mustig smak från det röda vinet men också med en svag hetta från chilin som rundas av med grädde, philadelphiaost och parmesan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.