Varmrökt lax fick sällskap av Erik Lallerstedts limeaioli och en krämig avokadosallad. I dag fixade jag till en snabb middag till mig och maken med det jag hade hemma
Servera laxenmedavokadosalladen, ruccola och citronklyftor. Lägg laxen i en form med bakplåtspapper. Blanda creame cheese, gräslök och smaka av med salt
Klappa gärna in kryddorna i laxköttetmed händerna så att det riktigt kommer in. Finhacka chilin och blanda med spiskummin, muscovadosocker, salt och peppar
Skala och hacka zucchinin och gurkan och blanda ner det med salladen och avokadon strö över linfrön. Lägg laxen på ett ugnssäkert fat, salta och peppra
Garnera laxenmed räkor och dill,servera medavokadosalladen. Skär ett snitt i varje laxfilé. Blanda räkhack,färskost och limesaft,fördela blandningen i snitten i laxfiléerna
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Laxen tillagas enkelt i ugnen med ett täcke av västerbottensost, hur gott som helst. Servera med kokt potatis, pressad, mos eller pommes duchesse och grönsaker
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.