Avgolemono
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 dl höns / kyckling buljong
  • 1100 g torkad orzo eller - 6 msk annat mjuk ris / pasta
  • 12 ägg
  • 14 msk citronsaft
  • 1 Salt
  • 1 peppar
  • 1 Finhackad , färsk persilja , till garneringen
  • 1 Bröd , till serveringen
  • 112 dl höns / kyckling buljong 100 g torkad orzo eller - 6 msk annat mjuk ris / pasta 2 ägg 4 msk citronsaft Salt peppar Finhackad , färsk persilja , till garneringen Bröd , till serveringenHäll buljongen i en stor kastrull och låt den koka upp på medelhög värme. Häll i orzon och koka i 8-10 min eller tills pastan är precis färdig. Vispa äggen i en skål i minst 30 sek. Häll i citronsaften och vispa i ytterligare 30 sek. Sänk däefter värmen under kastrullen med buljong och pasta till dess att buljongen slutat upp att koka. Rör gradvis ner 4-5 msk av den varma buljongen i citron och ägg bladningen. Vispa konstant. Häll gradvis i ytterligare 2 1/4 dl buljong. Vispa under tiden så att äggen inte skär sig. Häll gradvis citron och äggbladningen i kastrullen. Vispa tills soppan tjocknar en aning. Den får inte koka. Salta och peppra efter smak. Ös upp soppan i djupa tallrikar och strö över hackad persilja. Servera tillsammans med färskt bröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.