Koka en gröt av 3 dl mjölk, linfrön och havregryn. Låt den svalna. Värm 2 dl mjölk till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll lite av mjölken över
Sätt ugnen på 175˚. C. Skålla och skala mandeln. Om du har matberedare gör så här. Mixa tills mandeln är finhackad, lägg i florsockret och fortsätt att mixa
Tebröd från Australien. Dagens torsdags lunch bestod av alla de här godsakerna. En riktigt god fisksoppa, nybakat gott bröd och en smarrig glasstårta till efterrätt
Jag lyckades hitta mina julkulor som jag fått av våra australienska utbytesstudenter och de var inte alls där jag trodde jag lagt dem – men jag hittade dem – till slut
Några lammracks som får steka till 58g i innertemperatur är alltid rätt. Med en doft av vitlök och mynta i kombination med ett glas Australiensk Shiraz så kan kvällen inte bli bättre
Australienska Pernfolds Koounga Hill är mycket prisvärt. Möra lammfiléer med smak av Österlen. Gjorde en marinad på olja och österlensk kryddblandning, inköpt på Ingelsta kalkon, som köttet fick gotta till sig i någon timme innan tillagning
Jag rös var gång som våra australienska ungdomar bredde det på frukostmackan. Så var det måndag igen och jag ska försöka få tid att rensa köket i veckan
Jag hade en så kul kväll igår. Hade bestämt att möta upp min australienske kompis för aperitivo, och han tog i sin tur med sig två kompisar från Mexico och Tel Aviv
Detta inlägg är ett samarbete med Royal Design. I lördags eftermiddag gjorde jag en stor laddning Shepherd´s Pie, eller Fåraherdens Paj som vi säger här i Sverige, och det genererade i ett antal matlådor som vi kan ha med oss under veckan
Samma ställe kan ha olika smårätter såsom nachos med guacamole, vårrullar, samosa, bruschetta, men även huvudrätter i form av pasta, traditionellt indonesiska rätter, amerikanska (förlåt, australienska) burgare, kinesiska tofurätter, och så vidare
Att lära är livet, eller hur. Man blir aldrig för gammal att lära sig nya saker så talesättet att det inte går att lära gamla hundar sitta, det gäller verkligen inte Åsa Det finns många universitet och organisationer, över hela världen, som erbjuder – gratis – både kortare, och längre utbildning över nätet
Receptet kommer från Jan Hedhs bok 277 sorters kakor, en himla bra bok med massa goda kakor och bakverk som småkakor, biskvier, mazariner, maränger, Petit-fours, tebröd, smördegsbakverk, flarn och massa annat gott
Vi har fått rejält med snö i veckan och de enda som verkar tycka det är toppen är våra australienska före detta utbytesstudenter som vi skickat bilder till
Vi köpte hem en hel påse med brysselkål vid ngt tillfälle och hade väl en tanke att då enbart koka dem och äta till något kött men varför inte testa något nytt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.