Nedan får du ett recept på en god laxfilé medsoltorkadetomater, basilika och fetaost. Idag har jag varit ledig och började dagen med att äta en mysig hotellfrukost med min syster
Bryn dem i smör en panna , krydda med salt, peppar och grillkrydda. 1-2 krukor färsk, finhackad basilika1 dl balsamvinäger2 dl olja½ msk salt½ tsk svartpeppar100 g soltorkadetomater (som hackas)Blanda ihop alla ingredienser. 100 g soltorkadetomater
Tomat & basilika röran är samma som jag använder till bruschetta (minus rödlök), steker halloumi och lägger ovanpå, yoghurtsåsen med mynta & koriander samma recept som jag använde för nån dag sen
Mixa kikärtor (avrunna) tillsammans medsoltorkadetomater. Men varför inte göra den lite roligare och tillsätta lite goda soltorkadetomater och färsk basilika
Skär fläskytterfilen i skivor och krydda med salt, peppar och salvia och stek skivorna i smör/rapsolja tills de fått fin färg, ej för länge då blir de torra
Blanda hälften av det ljumma vattnet i en bunke med smulad jäst. Ta ut pizzan och fördela skinka, soltorkadetomater, pinjenötter, ruccola och basilika över pizzan
Jag rörde ihop en kall vinegrette med färsk basilika och soltorkadetomater som jag vände runt pastan i och i kylen hade jag färdigstekt kyckling som jag vände ner
Toppa med riven parmesanost och lite extra basilika om du så önskar. Krydda kycklingfilén med paprika/tacokrydda och lite salt och svartpeppar (helst från kvarn)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.