IngredienserPortioner. 4 250 g sötpotatis 200 g halloumiost 2 dl matyoghurt 1 kruka sallad Att ha hemma 2 ägg 3/4 dl ströbröd 1/2 tsk chiliflakes 1/2 tsk spiskummin 1 msk olja 4 port ris eller annat gryn 1 vitlöksklyfta salt peppar Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Halloumioriginal 5. - Rabatt Fontana 200 g Mer info Ladda kupong
Servera med riven parmesan och färsk basilika. 1 Fräs soltorkade tomater, lök och vitlöki olja i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min. 2 Häll i resten av ingredienserna och låt sjuda under lock 15-20 min. 3 Koka pasta enligtanvisningen på förpackningen. 10 marinerade soltorkade tomater, hackade. 1 st vitlöksklyfta, finhackad. 1 msk olivolja (eller oljan från de soltorkade tomaterna). 2 dl torkade belugalinser (puylinser). 1 msk balsamvinäger. 1 tsk torkad timjan. 320 g spagetti. 50 g parmesan, riven. 5 kruka färsk basilika
Frasigfilodegspaj med spenat och fetaost. Pajen är inspirerad av Balkans pite med spenat. Istället för att göra egen deg, som man gör när man lagar pite, så har jag gjort det enkelt för mig själv och använt färdigköptfilodeg
Recept på vegetariskabiffar får man aldrig för många. Idag gjorde jag morotsbiffar med halloumi och serverade dem med en blandad sallad, senapskräm och picklad fänkål
400 g halloumi. 1chiliflakes. 14 msk finhackadpersilja. 1smör att steka i. 1ev litetimjan att garnera. 1potatismos. 1en god salladRivhalloumi och morötter grovt. 1Blanda alltsammans i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna. Låt stå och svälla i 5 minuter. 1Forma smeten till åtta små biffar. Värm upp en stekpanna med smör och bryn biffarnai 3–4 minuter på varje sida, eller tills de har fått vacker färg. 1Garnera eventuellt biffarna med timjan och servera sedan tillsammans med potatismos och sallad
Blanda korianderfrö, spiskummin, garam masala och chiliflakesi en skål och ställ åt sidan. Skala lök, vitlök och ingefära och skär ner det i grova bitar
Passar som förrätt eller som tilltuggtill soppa. 200 g smördeg, utkavlad 100 g färskost 100 g västerbottensost, riven 2 färska lökar 400 g cocktailtomater Värm ugnen till 180 grader. - Läs hela inlägget här 200 g smördeg. 400 g cocktailtomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.