Ingredienser Portioner. Ca 3 dl 2 auberginer (2 auberginer motsvarar ca 300 g) 3 vitlöksklyftor 2 msk färskpressad citronjuice 1 msk tahini eller majonnäs 1 tsk salt Till garnering granatäppelkärnor persilja till garnering Lägg till i inköpslistan
Toppa med granatäppelkärnor och persilja. 1. Sätt ugnen på 200°C. Linda in auberginerna i aluminiumfolie. Lägg i en ugnsform och rosta ca 1 timme i mitten av ugnen tills de är mjuka
Servera med kokt ris och strö gärna över färsk Timjan. 1 grillad kyckling. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
I fredags åt vi grillad lax medgrillade citroner, skagensås och givetvis färsk potatis. Vi grillar ofta kött, men ibland är det gott att bryta av med något annat
Mitt bästa grilltillbehör är grillade Quesadillas med philadelphia och sambal oelek. Jag lovade ju att sammanställa alla tips på grilltillbehör ni kom med för en tid sen och oj så många bra, enkla och framförallt GODA tips
Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta. Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen
Valborgsmiddagen igår blev grillad fläskytterfilé (smakar minst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.