Chokladmousse tårta med mandel och hasselnötsbotten toppadmed hallon spegel. Detta för mig mina kära läsare är höst på ett tårtfat med kraftiga mustiga smaker och kombinationen med fräscha hallon är klassisk och rent fantastisk
Jag visualiserade mig denna toppadmed solgula aprikoser och gula russin med grön persilja. Jag blev då sugen på att göra nåt mustigt och kryddigt med en Marocansk kryddning
Nektariner i limesockerlag toppadmed karamelliserade mandlarPortioner. Lägg upp de marinerade nektarinerna i portionsglas tillsammans med en kula glass och några karamelliserade mandlar
Mosa till slät med stavmixer. Servera soppan och med varm MiFU på toppen och garnera med basilikan. Mät upp hälften av vattnet i en kastrull och värm upp
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Sära mandlarna. 4dl mandlar 1 äggvita 1tsk kanel 1dl socker Vispa upp äggvitan lätt, häll i mandlarna och rör om. Lägg blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 200 gr. - Läs hela inlägget här 4dl mandlar
Blanda med florsocker och vatten. Rör i mandlarna. Häll ut mandlarna på oljat smörgåspapper. Forma och tryck massan runt mandlarna, en och en försiktigt
Här har jag även lite mer margarin i pajen så täcket blir lite klumpigare och inte så “tort” som traditionell smulpaj, men det är bara att sprida ut klumparna över pajen med fingrarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.