Smält smöret i en kastrull ta av från plattan. Låt kakan svalna i formen på ett galler. Recept på 2 olika smaker på Kladdkaka. Citronsmak på kakan, ta 1 msk rivet citronskal
Kontrollera att kotletterna är klara längst inne vid benet. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
Skär kycklingklubborna mitt itu till ben och lår. Sätt ugnen på 200°. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min tills kycklingen är genomstekt. Vänd kyckling och päron 2-3 gånger under tillagningstiden
Tillsätt övriga ingredienser utom frukterna, tänk påatt inte ta allt mjöl på en gång. Skär rödlöken i båtar och stek dem i smör utan att de tar färg men tills de är mjuka utan att ta färg
Paketen är förstås goda att äta kalla också. Vit balsamvinäger. Servera på en bädd av sallad eller bara med lite örter, paprika i fina tärningar och en cocktailtomat till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.