I detta inlägg tänkte jag ganska kort och lätt gå igenom hur jag gick till väga för atttorka maten. I förra inlägget tipsade jag om bra mat att ha med sig ut på vandring
kanske föredrar du mer eller mindre vitlök eller vill ha mer örter i. Och hos oss är matlistan redan skriven, alltid lika skönt att veta vad vi ska äta under veckan, finns inget tråkigare än att börja diskutera vad man ska äta när blodsockret är nere i knävecken
Det finns mycket gott att fylla en tårta med. Lika mycket som man ska planera hur en tårta ska se ut, vilka färger och dekoretioner man ska ha på tårtan, lika viktigt är det att kombinera smaker och färger innuti
Så galet gott och ett ganska roligt sätt att bjuda på också. Sa jag att det var magiskt gott. En perfekt rätt att göra några timmar innan, sätt den bara i kylen så är det bara att plocka fram när gästerna är på plats
Det kan vara lite klurigt att få till frostingen så att man får med alla färger i den när man spritsar, men jag har ett litet knep som jag tänkte dela med mig av
Eller så tillsätter jag lite torkade frukter i varm saftsoppa och dricker när det är kallt eller ännu hellre häller upp i termos och tar med när man ska ut och åka pulka eller skridskor
Ta upp fisken och torka av den, klappa in med dill och lägg den på gallret till röklådan. Det är så enkelt att det kan tänkas att vi aldrig mera kommer att köpa hem varmrökt lax från affären, ja så vida vi inte ska bjuda hem hela Petters följe på varmrökt lax, då måste vi nog först investera i ett helt rökeri
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.