Att skålla bröd – samt recept på Saftig frölimpa med skållat råg- och vetekross
Dietistannica.com
Dietistannica.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 70 grader sluttemperatur
  • Saftig frölimpa med skållat råg- och vetekross
  • 2 saftiga, stora limpor. Ett hållbart och smakrikt bröd med god skorpa där skållning, linfrön och chiafrön bidrar till ett saftigt inkråm.
  • Dag 1
  • 1 dl solrosfrön
  • 0,5 dl linfrö
  • 0,5 dl chiafrön
  • 1 dl russin
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl rågmjöl (grovt eller fint efter smak)
  • 1 msk brödkrydda
  • 1 msk salt
  • 4 dl kokhet vatten
  • Dag 2
  • 50 gram jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 11 dl vetemjöl (eventuellt vetemjöl special)
  • Ev. lite solrosfrön och lite rågmjöl som dekoration
  •  
  • Gör såhär
  • Dag 1, kväll

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.