Att rädda en surdeg
Surdegsmakarn
Surdegsmakarn
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 75 procent av surdegsstarten och mata den sedan enligt samma princip som tidigare: 1 dl vatten och 1 dl valfritt mjöl utan tillsatser”. I stort sett samma tips som Martin ovan. Finns det inte fler alternativ? Han anger även ”tillsätt mer mjöl och rör om ifall surdegsstarten har skiktat sig”. Ja, jag skulle nog säga att min surdeg har skiktat sig. Så det kanske bara är mjöl som behövs?
  • till
  • 100 g vetemjöl
  • 100 g ljummet vatten
  • 2 och till
  • 10 timmar senare…
  • 10 h senare
  • 50 g vetemjöl och
  • 50 g ljummet vatten i respektive burk
  • 10 timmar Ha

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.