Ha en gryta med kokandevattenpå spisen för att fylla på om vattennivån sjunker i grytan. Koka den dagen innan du ska äta den, så får den ännu mer smak och du kan, om du vill, plocka bort lite av fettet som flyter upp till ytan och stelnar över natten
Att plocka svamp var däremot ingen syssla som jag växte upp med som barn. Härom dagen kokade jag soppa igen och då på kantareller, champinjoner och ostronskivling, som odlas i utkanten av Halmstad
Slå påvattnet, tillsätt buljongtärningen och koka tills potatisen mjuknat. Nu har jag anpassat receptet lite och använder hönsbuljong för att få en fylligare smak – självklart går det bra med en god grönsaksbuljong för dig som vill hålla den helt vegetarisk
Kontrollera att kotletterna är klara längst inne vid benet. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Man kan knyta eller stänga tyllpåsen tillsammans med dom andra så att dom hålls kvar. Det kan vara lite klurigt att få till frostingen så att man får med alla färger i den när man spritsar, men jag har ett litet knep som jag tänkte dela med mig av
Häll i linserna och slå påvatten så att det täcker ordentligt. Färsk koriander blir pricken över i, men kan så klart uteslutas av den som inte uppskattar smaken
Slå påvattnet, tillsätt buljongtärningen och koka tills potatisen mjuknat. Nu har jag anpassat receptet lite och använder hönsbuljong för att få en fylligare smak – självklart går det bra med en god grönsaksbuljong för dig som vill hålla den helt vegetarisk
Ingen trevlig upplevelse och definitivt inget jag rekommenderar att andra gör. Vad jag däremot gärna rekommenderar är det här receptet på nyplockade nässlor och prosecco
Eftersom det tar lite tid attkoka bönor och kikärter så brukar jag koka en större sats på en gång. Numera finns det ett brett sortiment av konserverade kokta bönor, kikärter och linser att köpa i affären, men jag föredrar attkoka mina själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.