Blanda ihop smör, vitlök, persilja, salt och peppar. Jag hade sovit riktigt illa natten innan och bävade för att stoppa en levande hummer i kokandevatten
Idag tar det lite mer tid när vi steker vildsvin och bakar mandelkakor med hallon och grädde, men så är det också enfödelsedag och en härlig söndg att fira på
För dig som är nyfikenatt börja äta mer super mat och rå food och vill lära mer om hur du kan äta för att få en bättre hälsa – du kan också läsa och ta del av det du vill och strunta i det du inte tycker passar in i ditt liv
Smörj och bröa (här använde jag kokos) en rund ugnsform och fördelasmeten där i. Det här är mitt bästa recept som är så lätt att röra ihop och fylla med ett paket frysta blåbär
Se till att det inte kokar utan ta bort från spisen så fort det börjar bubbla i. Koka upp blåbär och strösocker i en kastrull, mossa bären och om du vill ha en fin kräm får du sila bort skal och ev kärnor ( om du använder andra bär än blåbär )
Tillsätt resterande buljong och koka upp. Blanda kryddorna i en skål med oljan. Mixa allt tillsammans med hälften av buljongen till en slät puré och slå över i en kastrull
Vill man inte ha i öl så går det alldeles utmärkt att byta ut den mot buljong. Hur det står till med sjömän och deras sportinsatser vet vi ingenting om, däremot vet vi att deras biffgryta smakar ljuvligt
Slå på vattnet, tillsätt buljongtärningen och koka tills potatisen mjuknat. Nu har jag anpassat receptet lite och använder hönsbuljong för att få en fylligare smak – självklart går det bra med en god grönsaksbuljong för dig som vill hålla den helt vegetarisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.