Vad jag menar är mest att det fungerade, blev fint, gick attkoka och smakade gott. Jag har alltid tänkt att det är himla svårt att göra pasta och att den där pastamaskinen bara skulle bli stående och ta plats
Nu kommer det mer tankar kring chili och tack Santa Maria för att ni sponsrar bloggen även idag. Som bekant är jag ganska mycket för att fuska, och pallar inte fler moment än nödvändigt
I höstas kom jag på att det här med attkoka karameller verkar ju rätt skoj. Efter att ha testat ett antal gånger så kan jag konstatera att det är varmt (väldigt varmt), lite pillrigt och det har varit svårt att hitta riktigt bra recept
Såhär på höstkanten när det är mörkt och man inte har så mycket ork att stå vid spisen hela tiden samtidigt som man gärna vill äta bra mat så att man får lite energi kan vi passa på att lyfta upp vår favorit-chiligryta igen
Det innebär att jag använder feferoni istälet för att gå och köpa färsk chili, jag använder upp den kokta potatisen som låg i kylen och skräpade, jag använde upp champinjonerna innan de blev dåliga och jag använde mig av bara en burk tomater istället för att gå och köpa så jag hade två st
Men - paketets tillverkare påstod att de var italienare och hade ambitionen att uppfostra användarna attkoka deras pasta på rätt sätt, och därför fanns det mycket grundliga instruktioner om tillagning
Med alla goda svenska äpplen just nu så fick det blir en improviserad äppelmos utan attkoka. Mixa så slätt som övligt och tillsätt lite vatten i taget för att få en krämigare konsistens
Detta för att äpplena ska behålla färgen efter de skalats. Koka upp i gryta med kanelstängerna. Skala och kärna ur äpplena dela dom i bitar och lägg i citronvattnet
Vänd i bönorna och låt det koka ytterligare några minuter. Oj, så mumsig denna chili con carne blev. Tillsätt övriga ingredienser utom bönorna och låt det koka sakta 15 min
Så, jag har helt enkelt gjort så att jag börjat odla egen chili. Plantorna är tåliga och överlever i flera år, samt att frukterna går utmärkt att frysa in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.