Vi får börja ställa större krav på butikerna, att de har mer koll på köttet de tar hem. Här i Turkiet är det lättare än hemma att hitta bra kött, det finns flera slaktare i varje stadsdel
med en tesked) så att det bildas fina krackeleringar i skalet. Blanda sedan in de övriga ingedienserna i nytt vatten och koka upp äggen i denna blandning
8 1 l vatten 18 nejlikor 3 bitar kanelstång 1 tsk stötta kardemummakärnor 1 stor bit torkad ingefära 4 portionspåsar svart te 8 dl mjölk socker Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Vill man gå vidare attgöra "riktigt" iste är det såklart bara att tillsätta socker och citron. Iste är väl inte riktigt det en längtar efteratt svalka sig med nu, utan kurar snarare i soffan med raggsockor på och kupar händerna om stora varma tekoppen
De nyplockade tebladen upphettas genom ångning (den äldre metoden, fortfarande använd i Japan) eller torrstekning (den sedan länge förhärskande tekniken i Kina) för att förhindra oxidation, rullas och torkas sedan
Ta en vass kniv och snitta i nederdelen av varje stjälk (Detta för att lättare frigöra smakerna och dessutom så hjälper det till att balansera bladet i tekoppen
Det viktigaste är ju att man själsligen finner ro och att man har god hälsa. Bloggen kommer i fortsättningen att byta inriktning, från att ha varit en inredningsblogg till att fokusera mera på en ekologiskt hållbar livsstil
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.