Rör om tills osten smält. 1vatten. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Ställ den i kylen tills du skall ha den. 1. Skilj av äggulorna och lägg dem i en bunke. 2. Vispa ihop äggulorna med fransk senap, vitvinsvinäger, salt och några drag från vitpepparkvarnen
) Hursom, eftersom jag skulle roa sällskapet inne i stan innan vi skulle åka hem till oss, fick dåvarande sambon uppgiften attgöra gratängen, han hade ju varit med när jag gjort den flera ggr förut och han fick både skriftliga och muntliga anvisningar
Jag fyllde min tårta med hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat med för det hade nog verkligen lyft den här tårtan
Den är dessutom väldigt lätt attgöra. Ena dagen var det valborgsmässoafton och jag bloggade om chokladkaka med kondenserad mjölk och nästa var det dags att packa väskan inför resan till midsommarfirandet
Jag gjorde två ganska stora bottnar och så räckte smeten tillatt spritsa lite små maränger också. Nu tänkte jag att ni skulle få ett recept på marängbottnar som man kan använda sig av när det är dags att fixa ihop en tårta att bjuda på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.