Den här gången ska det handla om en småländsk familjetradition, nämligen attgöra hemost. För mormor, uppvuxen i en liten stuga på fjället med alla sina syskon, var det en fråga om överlevnad att kunna ta vara på allt naturen bjuder och farmor tyckte helt enkelt om att laga mat
Det går förmodligen alldeles utmärkt att variera innehållet mellan olika torkade frukter. Halvera fikonen och lägg i en matberedare, mixa tills de blir fint hackade
Svart var lite svårt att få till, den såg grå ut i denna stadie men blev mycket svartare senare. Till Leahs födelsedag så gjorde jag en Olof-tårta (instruktioner och recept på den kommer snart) och då klädde jag den i marshmallow fondant
Grekerna är experter på attgöra frappe. En del hävdar att frappe är frappe a la Waynes, ni vet med kaffe, chokladsås, grädde, socker och ja som en hel efterrätt
Tillsätt lite vatten om det ser torrt ut. Pröva dig fram till din egen favorit. Attgöra sitt eget örtsalt är roligt och inspirerande och man kan variera sig otroligt mycket
Tillsätt eventuellt mer vatten och mixa tills du får en slät konsistens. Mixa aprikoserna, en del av vattnet de har legat i och nyponmjölet med en stavmixer
Perfekt och lyxigt om du vill göra en egen ostbricka. Om osten känns och smakar för strävt tillsätt lite färsk vispgrädde som rundar av smaken, börja med ett par matskedar, men se upp så att osten inte blir för utspädd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.