Man kan göra så mycket gott av säsongen alla bär och frukter. Recept på äppeldricka. Vill du ha fler tips på vad du kan göra med dina frukter och bär kan du antingen använda sökfunktionen "Leta i bloggen" i listen till höger eller gå in under etiketten sylta och saft här i listen till vänster
Tänk på att aldrig använda en aluminiumkastrull när du gör rabarbersaft. Tänk också på att hålla ett öga på blandningen under de två dagar den står till sig
Det kan vara lite klurigt att få till frostingen så att man får med alla färger i den när man spritsar, men jag har ett litet knep som jag tänkte dela med mig av
jpg#/media/File. Grundrecept rårörd saft. Det är safttider, både för att dricka och göra saft. Mamma använde de sista, träiga, rabarberna på sensommaren för att koka mängder av saft som sedan frös in för att drickas när nästa sommar kom
Blanda äggvitor, strösocker och citronsaft i en rostfri bunke och placera över/ivattenbadet (Gärna en skål som är större än kastrullen för då står den mer stabilt på kastrullen och det blir lättare att vispa)
Men man kan nog äta den som den är också istället för sötpotatismos/bulgur etc. I USA har de lyxen att kunna köpa det färdigt på burk, det finns tyvärr inte (än) i Sverige, men göra egen kan vi
Attgöra eget nötsmör är inte alls särskilt svårt. Att skölja av nötterna, blötlägga dem och sedan torka dem på låg temperatur i ugnen är inget måste, men det gör ditt nötsmör både godare och ännu nyttigare
Grekerna är experter på attgöra frappe. En del hävdar att frappe är frappe a la Waynes, ni vet med kaffe, chokladsås, grädde, socker och ja som en hel efterrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.