Här kommer min köttskola i repris för alla nytillkomna läsare. Föredrar du välstekt kött (well done), låt pannan stå kvar påplattanpå låg värme ytterligare några minuter, vänd ett par gånger till
Från att ha friterat blöta och mjuka pommes har han nu, efter att ha bläddrat i sin bibel från föregående inlägg, lärt sig att fritera tunna, krispiga potatischips som är helt underbara att sitta och knapra på till kött, sås eller bara som de är
Men som sagt, det var visst i Kungsladugård, Majorna, bara ett stenkast härifrån, de första odlingarna av rabarbern i Sverige fanns, så jag gissar det är därför de trivs så bra här pågården
Min man däremot, lite sen i starten, lyckades trots snöstormen och lätt feber klara uppkörningenigår vilket givetvis föranledde stor beundran och beröm från min sida
Det enkaste sättet att ta reda på det tycker jag är att sätta igången surdeg som om du skulle baka. … om man ska baka riktigt mycket kan man förstås göra en större mängd surdegsgrund påengång
Jag var ju bara tvungenatt prova det direkt och blev såklart sugenpåatt baka något smarrigt till killarna och eftersom det är rabarbertider svängde jag ihop den här superduperlätta kakan
Och nu, äntligen, delar vi med oss av denna hemlighet till er, kära bloggläsare. Lagar man bara till det ordentligt kan pastan dock gå från att vara en klibbig massa med fet och tråkig
Skala och koka potatisarna mjuka i lättsaltat vatten. Skala och finhacka löken. Häll bort kokvattnet och mosa potatisarna med en stöt eller genomen potatispress
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.