Vispa kontinuerligt. POTSDE CRÈME MED VANILJ. Otroligt god efterrätt i portionsformar, eller rättare sagt som namnet antyder, i små burkar, glas eller jar
Blanda grädde, mjölk och vaniljstången + fröna i en kastrull. Fördela smeten i små ugnsformar. Känn efter om de är klara genom att röra lite på formarna, smeten ska dallra lite i mitten
Sila den varma blandningen över den mörka chokladen och rör ihop det hela till en jämn kräm. Servera med chokladsås eller sötad vispad grädde på toppen
• Tillsätt tomatpasta och dill, smaka av med salt och peppar och låt det koka i några minuter till. Om såsen i grytan är för tunn, strö lite Maizena och koka i några minuter till
Vi äter sällan efterrätt men förra helgen gjorde jag dessa små läckerheter. Jag följde Åses recept som hon delat med sig av några dagar innan men eftersom vi är en liten familj skulle jag halvera receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.