IngredienserPortioner. 4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
rapsolja (tillstekning). 300 g nötfärs ((av djur som bara ätit gräs)). 1 tsk risvinäger. 1-3 msk gochujang (beroende på hur starkt man gillar). 1 dl hoisinsås. 1 rödlök, skalad och skuren i tunna klyftor. 1 klyfta vitkål, i tunna strimlor. 1 morot, skalad och hyvlad i tunna strimlor. 75 g sockerärtor, strimladei tunna tändsticksstavar. 300 g nötfärs ((av djur som bara ätit gräs)) 250 g äggnudlar. Marinad3 msk japansk soja 2 tsk sesamolja 2 tsk strösocker 1 tsk risvinäger 1 krm svartpeppar, nymald. Woksås1 msk japansk soja 1-3 msk gochujang (beroende på hur starkt man gillar) 1 dl hoisinsås. Wok1 rödlök, skalad och skuren i tunna klyftor 1 klyfta vitkål, i tunna strimlor 1 morot, skalad och hyvlad i tunna strimlor 75 g sockerärtor, strimladei tunna tändsticksstavar 180 g böngroddar rapsolja (tillstekning)
Fyll gyozaplattorna med ca halv matsked gyozafyllning. Häll dippsåsen små skålar. Blöt kanterna med ett vått finger och vik sedan ihop gyozan till halvmåneformade små knyten
Fyll gyozaplattorna med ca halv matsked fyllning. Rör samman mandufyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja, farinsocker och fisksås
Jag har ingenmixer och körde medstavmixer och det gickväldigt bra (se bilder ovan). Placera alla ingrediensertill köttbullarna (utom kycklingen) i en mixer eller matberedare och pulsa tills det är finhackat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.