Asiatiska kycklingköttbullar
Touchoftaste
Touchoftaste
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g kycklingfärs
  • 13 dl kokosmjölk
  • 11.5 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
  • 12 msk currypasta, röd (välj det mindre måttet om du är känslig för stark mat)
  • 11 st ägg, stort
  • 11 dl ströbröd
  • 11 st lök, gul stor finhackad
  • 11 st vitlöksklyfta, liten finhackad
  • 11 msk rapsolja (att steka i)
  • 14 portioner potatismos alt. jasminrisBlanda 1 dl kokosmjölk, currypasta, ägg, 1 msk kycklingfond samt ströbröd. Låt det svälla några minuter och blanda sedan med lök, vitlök och kycklingfärs. Smaksätt med salt och svartpeppar (provstek gärna en klick så att smaksättningen är perfekt). Forma fina köttbullar och stek dem i oljan. När kycklingbullarna är klara tillsätt 2 dl kokosmjölk och 0,5 msk kycklingfond. Låt det koka upp och servera sedan kycklingköttbullarna tillsammans med sås och potatismos eller jasminris.
  • Tips – för att höja smaken på rätten kan du tillsätta 1 msk fisksås, 1 msk pressad lime, 1 msk socker samt 1 msk röd currypasta i såsen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.