Tänd grillen, se till att du inte har en glödbädd under hela gallret. Sätt ugnen på 220°. Blanda en marinad på ketchup, vatten, honung, grillkrydda och dra av rosmarin bladen, blanda väl, lägg i revbenen och se till att de får marinaden runt om
I helgen gjorde jag denna asiatiska lax. Det var såå gott så jag satt och njöt av varje tugga. Laxen blev perfekt och bara föll isär och smälte i munnen
Ketjap manis ser ut som ovan och hittas bland de asiatiska varorna i mataffären. Igår grillade vi en hel laxbit som vi penslade med en väldigt god glaze
Den kalla romsåsens styrka kan anpassas om man tycker att den är för kraftigt. Kall sås. Kall sås2,5 Créme Fraiche2 vitlöksklyftor, pressade12-15 stora tinade räkor, finhackas1 röd chilifrukt, finhackad (använd ½ för att minska styrkan)1 burk röd stenbitsrom1 kruka dill, finhackad (spara några vippor som dekoration) 1 msk Sambal Oelek (kan uteslutas)1 krm vitpeppar
I kväll grillade vi lax och till den gjorde jag en mango och avokadosalsa. La kokt färskpotatis, salt, smör och persilja i aluminiumpaket och tillagade även dessa på grillen
Skala och finhacka ingefäran. Skölj limen noga och finriv det yttersta av skalet. Blanda limeskal, ingefära och Philadelphia till en sås och smaka av med salt och nymald svartpeppar
Asiatiska kycklingfärsbiffar med lime och ingefära, 4 personer. Jag är inte så särskilt bra på asiatisk mat på det stora hela, men det finns en smakkombination som jag är helt galen i och det är just ingefära – lime – chili – vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.