Köttbullar600 g köttfärs 2 salladslökar, finhackade 1 msk färsk ingefära, riven 3 klyfta vitlök, pressade 1 dl ströbröd 1 ägg 1 tsk chilipulver (valfritt) 1 tsk salt 2 krm svartpeppar olja (till stekning). 1Sås1 klyfta vitlök ca 1 cm färsk ingefära ca 0,75 dl japansk soja (du kan minska mängd och ersätta det med vatten om du vill ha en mild sojasmak) 1 dl vatten 2 msk brunt farinsocker 2 msk chilisås 2 tsk majsstärkelse
för 3 stycken mellanstora tortillas (som på bilden)30 g majsmjöl/vetemjöl med råg1 msk vatten1/2 kryddmått salt3 g bakpulverBlanda ihop alla ingredienser till en fast deg och jobba med den i 5 minuter. Låt vila i 20 minuter och dela sedan i 3 delar och kavla ut på ett. 20 minuter och. 3 delar och
Vanliga köttbullaroch hackad gul lök fick puttra i matlagningsgrädde smaksatt med röd currypasta. Stek köttbullarna i gryta runt om några minuter till fin färg och så att de "tar form", dvs håller ihop och inte är råa
Kommentarer
manuela-2
Bra köttbulle/ris-ratio, godast att steka köttbullarna. Alicia tyckte sådär om köttbullarna (kanske ta mindre fisksås ?)
Logga in eller Registrera för att kommentera.