1 sesamolja1.
Putsa svampen och skär den i kvartar. Hacka salladslöken fint.2. Stek svampen och vitlöksklyftorna i lite olivolja tills den mjuknat. 3. Tillsätt soja och finhackad salladslök och låt puttra någon minut. 4. Servera med lite sesamolja ringlat över.
Det här är en lätt och fräsch rätt som jag tycker går väldigt snabbt att laga. Såsen är en ganska så fet sås, vilket vi som äter LCHF gillar och man kan välja att göra den mild eller lite mer stark i smaken genom att öka eller minska mängden wasabi
Ett recept började rulla framför mina ögon och hem kom jag med ingredienser till asiatiska fläskfärsbiffar, en rätt jag aldrig ätit eller läst om förut
Asiatisk mat är gott. Fläsklägg med asiatisk touch 8Â portioner 2 st fläskläggar, rimmade, 1,3 kg styck Marinad/Glaze 0,5 dl ljus miso 2 msk ljust muscovadosocker 1 msk mörk sesamolja 3 msk black peppar sauce 0,5 dl soja 1 msk malen ingefära, för jag hade ingen färsk hemma några droppar fisksås Sätt ugnen på 150°. Wokade rotfrukter 2 morrötter 2 palsterackor 1 lök 1 stort grönt äpple 2 msk rapsolja salt och peppar Skiva alla grönsaker i 2 mm tjocka skivor
När jag hittade rätt mycket smörsopp i helgen så kom den här soppan med asiatiska smaker till. Det kom en burk på posten häromdagen med en blandning som heter Skogslycka, som ska passa bra till vilt och svamp
Blanda i vitkålen, morötterna och svampen. Skala och finhacka ingefäran och vitlöken. Strimla kycklingen tunt, allra enklast är om den fortfarande är lite fryst
Veckans nyttiga matlådor tillagades i köket igår och det blev otroligt gott. Kycklingen som fått marineras och även wokas i marinad blir riktigt saftig och smakrik tillsammans med de krispiga grönsakerna i ratatouillen
Jag gillar verkligen de asiatiska smakerna. För ett tag sedan gjorde jag en asiatisk sallad med nudlar, ingefärsmarinerade morötter, edamamebönor, röd chilifrukt, avokado och edamameröra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.